Wij hebben veel ervaring met kleine en grote kantoorprojecten en zijn vertrouwd met de laatste trends op vlak van BEN-normen en ecodesign. Onze partners appreciëren de stiptheid en efficiëntie waarmee wij ons in hun planning voegen. Wij zijn ook bijzonder trots op onze expertise met bouwkundig erfgoed.

Kantoor SD WORX in Antwerpen

Het bestaande pakhuis ‘Kendall’ op de Brouwersvliet werd omgevormd tot een kantoorgebouw.

Een lange ‘kern’ op elk niveau, bevat alle vaste voorzieningen. Er omheen blijft de hele oppervlakte vrij als een open en flexibel kantoorlandschap. Het dak-volume maakt plaats voor een nieuwe transparante structuur. Deze extra laag is qua design tegengesteld aan het bestaande gebouw, maar vormt samen toch een nieuwe eenheid.

Met dit project wonnen we in 2011 de schrijnwerkers Award in de categorie aluminium.

VAN INDUSTRIEEL ERFGOED NAAR KANTOOR

In de Voltastraat in Elsene staat dit prachtig elektriciteitsgebouw dat na renovatie tot een multifunctionele kantoorruimte werd omgetoverd.

De stalen ramen werden stuk voor stuk vervangen door moderne Reynaers profielen CS38SL. Hierdoor bleef het karakteristieke uitzicht van stalen ramen behouden.

Voor de vervanging van de stalen koepels door grote lichtstraten gebruikten we de CW-50 profielen. Om de originele opdeling van de glaspartijen te bewaren werden kleinhouten gebruikt. Functionaliteit en respect voor historisch uitzicht gingen zo hand in hand.

BOERENTOREN

De Boerentoren werd in 1931 voltooid. Het gebouw, dat in art-deco stijl was opgericht, bleef tot in de jaren 50 de hoogste wolkenkrabber van Europa.

In Antwerpen is alleen de kathedraal hoger. Wij stonden voor de uitdaging om de honderden ramen te vervangen door moderne profielen met beter isolerend glas. Grote veiligheidsvoorzieningen werden genomen om onze plaatsers te beschermen, maar ook om te zorgen dat er niets naar beneden kon vallen.

We zijn trots dat we dit symbool van de Vlaamse welvaart een nieuwe uitstraling mochten geven.

SIGARENFABRIEK AGIO IN OEVEL

Bij het ontwerp van de nieuwe fabriek en kantoren van sigarenproducent Agio in Oevel werd veel aandacht besteed aan design. Het resultaat mag er zijn en we zijn trots op onze bijdrage.

Een mooi detail vormen de langgerekte glaspartijen met functionele hoeken die toch een effect suggereren van doorlopende lijnen. Heel bijzonder zijn hier de ellipsvormige lamellen van de zonnewering. Zoveel aandacht voor design bij een louter functioneel onderdeel bij industriebouw mag terecht uitzonderlijk genoemd worden.

UNIVERSITEIT HASSELT

Voor het centrale gebouw van de Faculteit Rechten van de Universiteit Hasselt maakten we alle ramen en deuren. Dit gebouw springt in het oog door het geel gecoate beton. Vermeldenswaard is de keuze voor pivoterende ramen met verschillende binnen- en buitenkleur.

Voor de buitenkant werd gekozen voor anodisatie in bronskleur. Voor de binnenkant koos de bouwheer champagne. De afkasting van de ramen gebeurde in hout. Op sommige ramen werden uitvalscreens voorzien als zonnewering. De inkomhal tenslotte bestaat uit glas-op-glas profielen.

Kantoorgebouw Flexis in Genk

Dit kantoorgebouw aan de Jaarbeurslaan in Genk bestaat uit vier bouwlagen van elk bijna 900 m² en een ondergrondse verdieping met 32 parkings.

Het complex heeft een aantrekkelijke, moderne architectuur met in het oog springende designelementen, met buitengewone functionaliteit. Het gebouw laat verschillende kantooroppervlaktes toe naar de behoeften en wensen van bedrijven.

De luchtdichte plaatsing van de ramen, het hoog-isolerend glas en de zonnewerende beglazing aan de achtergevel maken dit complex tot een prachtig voorbeeld van design, functionaliteit en eco-efficiëntie!