Wij hebben een ruime ervaring met openbare gebouwen zoals biblioteken, sporthallen, scholen, dagverblijven en dergelijke. Door onze snelle productie in eigen beheer en de perfecte timing zijn we voor de architecten en projectleiders ​een betrouwbare en graag geziene partner.

Openbaar Zwembad Westerlo

In het nieuwe Openbare Zwembad “De Beeltjens” voorzagen wij het aluminium binnenschrijnwerk. Hiervoor werden de niet-thermisch geïsoleerde CS 59 PA-profielen van Reynaers gebruikt in functionele stijl. Wij gebruiken deze profielen enkel voor de onderverdeling van kantoren, maar in warmere streken wordt het ook voor buitenschrijnwerk gekozen. Het systeem is beschikbaar in binnendraaiende en buitendraaiende ramen en raamdeuren en budgetvriendelijk.

(foto's: Liesbet Goetschalckx)

Gemeentelijk centrum Bethaniënhuis in Zoersel

Dit klooster in Zoersel werd omgebouwd tot administratief centrum. De keuze voor CS38 Slim Line profiel voor de gebogen niet-geometrische vormen van de ramen, maakte de uitdaging groter dan bij andere projecten.

Door de speciale vorm die op staal gelijkt, is het namelijk moeilijk om deze profielen te buigen en te lassen. Dankzij de nieuwe ramen met minder kleinhoutverbindingen werd het gebouw veel transparanter.

De geklasseerde glasramen dienden beschermd te worden door voorzetramen. De binnentuin werd overdekt met verticale en hellende gekleurde glasgevels (zgn. sheddaken).

SPORTCOMPLEX

Met de internationale projectontwikkelaar Pellikaan realiseerden we al enkele sportcomplexen in Nederland. Heel fier zijn we op dit sportcomplex bij Utrecht.

Het combineert gemeentelijke sportaccommodatie met een healthcentrum met o.a. sauna, squashbanen, kinderopvang, aerobicsruimte, multifunctionele zaal, cardio en fitness.

Met zijn 2000m² glasgevel was het een uitdaging voor onze logistiek. Het resultaat mag gezien worden. De sporthal werd Paperclip genoemd - naar verluidt de eerste inspiratiebron van de architecten!

Basisschool Het Rietje

Basisschool Het Rietje is energiezuinig, licht en open. Ze heeft twee verdiepingen. Opvallend is de centrale polyvalente ruimte die tot aan de verdieping reikt en die bovenaan uit glas bestaat. Het is in de eerste plaats een speelruimte voor de kleuters, maar ze kan ook dienst doen als ontvangstruimte.

De buitengevel is opgetrokken uit grijze steen, met hier en daar een rood accent. Ook binnenin voorzag de architect in rode tinten om het interieur kleurrijk te maken.

Dit project werd genomineerd voor de Arch School Award 2013 in de categorie nieuwbouw.

BOERENTOREN

De Boerentoren werd in 1931 voltooid. Het gebouw, dat in art-deco stijl was opgericht, bleef tot in de jaren 50 de hoogste wolkenkrabber van Europa.

In Antwerpen is alleen de kathedraal hoger. Wij stonden voor de uitdaging om de honderden ramen te vervangen door moderne profielen met beter isolerend glas. Grote veiligheidsvoorzieningen werden genomen om onze plaatsers te beschermen, maar ook om te zorgen dat er niets naar beneden kon vallen.

We zijn trots dat we dit symbool van de Vlaamse welvaart een nieuwe uitstraling mochten geven.