Zowel voor de renovatie als nieuwbouw van winkels, toonzalen en praktijkruimtes zijn wij een voorkeurspartner van vele architecten en bouwheren. De jarenlange ervaring als winkelinrichter van moederbedrijf Beneens zorgt dat we qua design en functionaliteit op een hoog niveau spelen - ook als het heel snel moet gaan.

Toonzaal D'Hondt in Geel

Bij het ontwerp van deze toonzaal van D’Hondt op de Antwerpse-steenweg in Geel stonden lichtinval en functionele en open binnenruimtes centraal. Daarom werd er bijvoorbeeld gekozen voor een grote zijgevel aan de zuidkant met gevelelementen in glas.

We gebruikten net als bij het project Pedico de speciale Reynaers aluminium-op-houtprofielen CW50 On Wood, maar nu met de houten kant naar buiten. De bijzondere architectuur en het majestatisch ruimtegevoel maken deze toonzaal tot een plaats waar de klant zich op en top thuis voelt.

Schoenen- en lederwarenwinkel Pedico in Geel

Beneens Alucon en Bouwbedrijf Beneens stonden in voor de volledige transformatie van dit historische pand in de Nieuwstraat in Geel in opdracht van de schoenenwinkel en lederwarenzaak Pedico. Het nieuwe pand combineert het historische gedeelte met een ecologische nieuwbouw met een groendak van 740m².

Midden achteraan zorgt een enorme patio van de verdieping onder het gelijkvloers tot de twee etages erboven voor een natuurlijke lichtinval in het gehele pand. Voor het buitenschrijnwerk gebruikten we de speciale Reynaers aluminium-op-houtprofielen CW50 On Wood.

WOONPROJECT DE GULDEN POORT

Project De Gulden Poort is gelegen in de Drukkerijstraat op een boogscheut van De Groenplaats in Antwerpen. Het project combineert hedendaagse en historische architectuur in een totaalkader met de functies winkelen, wonen en werken.

De vijf luxueuze lofts in het historisch gedeelte werden gecombineerd met negen appartementen in het nieuwbouwgedeelte. Beide gebouwen zijn opgetrokken rond een centraal gelegen waterpartij met kunstwerken. Een gaanderij met glazen koepel, omgeven door winkels, zorgt voor een terugkoppeling naar de straatzijde.

Winkel Helou in Wiekevorst

Voor de dameskledingzaak Helou in Wiekvorst voerden we samen met Bouwbedrijf Beneens de volledige renovatie van het bestaande pand uit. Wijstonden in voor het schrijnwerk, het moederbedrijf voor de andere renovatiewerken en de winkelinrichting.

Bijzonder aan dit project zijn de grote glasoppervlakten met deels in de muren weggewerkte profielen. Daardoor baden de etalages in licht en wordt de aandacht volledig naar de tentoongestelde collecties getrokken. Zonneluifels houden het teveel aan zonlicht tegen. In de kleinere ramen in de zijgevels werden stalen gevelkaders gebruikt om een diepte-effect te creëren.