Wij zijn je partner voor jouw woning, villa of appartement. De veelzijdige Reynaersprofielen laten ruimte voor elk type stijl, van stijlvol klassiek tot hedendaagse strakke architectuur. Ook jouw renovatieproject begeleiden wij met raad en daad. Je zal versteld staan van de kwaliteit die wij kunnen bieden tegen concurrentiële prijzen!

Moderne villa in Bauhaus-stijl

De realisatie van deze villa met citaten van de Bauhaus-stijl van Ludwig Mies van der Rohe vroeg een maximum aan technisch talent en creatief vakmanschap om tegemoet te komen aan de wensen van de architecten om de volledige omglazing bijna profielloos te voorzien met een stabiliteit en rankheid die normaal alleen met staal bereikt kan worden. Niets in dit project liep volgens standaard procedures, maar het resultaat was voor alle betrokkenen verbluffend. Wij tekenden voor het schrijnwerk. Bouwbedrijf Beneens deed de ruwbouw.

Moderne villa

Deze villa is eigenlijk een project buiten categorie. Het prachtig ontwerp combineert optimale lichtinval met discretie.

De moeilijkheidsgraad van uitvoering was bijzonder hoog – of beter gezegd bijzonder uitdagend.

De CW50 gevelelementen van Reynaers waren al vanaf het ontwerp van dit project voorzien. Een binnenpatio en de overgang naar het poolhouse ronden het geheel af. Sommige dromen kan men bouwen. Dit is er een van.

WOONPROJECT DE GULDEN POORT

Project De Gulden Poort is gelegen in de Drukkerijstraat op een boogscheut van De Groenplaats in Antwerpen. Het project combineert hedendaagse en historische architectuur in een totaalkader met de functies winkelen, wonen en werken.

De vijf luxueuze lofts in het historisch gedeelte werden gecombineerd met negen appartementen in het nieuwbouwgedeelte. Beide gebouwen zijn opgetrokken rond een centraal gelegen waterpartij met kunstwerken. Een gaanderij met glazen koepel, omgeven door winkels, zorgt voor een terugkoppeling naar de straatzijde.

Moderne woning in Oevel

Met zijn gedurfd design steekt deze architectenwoning in Oevel letterlijk een stukje boven de rest uit. Dankzij de grote glaspartijen en zelfs een glazen erker baadt deze woning in een zee van licht.

Om het risico van opwarming te beperken werden discreet verborgen screens geïnstalleerd. Aan de achterzijde van het gebouw werden de raamprofielen maximaal weggewerkt in de gevel.

Bij de realisatie werd bijzonder gelet op de duurzaamheid van de gebruikte materialen.

CONCRETE HOUSE VILLA

Deze prachtige eigentijdse en toch klassieke villa is een realisatie van Concrete House, de specialist in bijna-energie-neutrale betonwoningen.

Het ontwerp verbindt klassieke elegantie met modern design en citeert de pastoriestijl. De combinatie van grote en kleinere glaspartijen is hier erg geslaagd te noemen. De grote schuiframen en glaspartijen maken dat de leefruimtes aan de achtergevel als het ware doorlopen in de prachtige tuin. De kleinere ramen met kleinhouten aan de voorkant en op de verdieping zorgen voor geborgenheid en privacy.

CONCRETE HOUSE WONING

Sinds 2004 bouwt Concrete House lage energiewoningen tot energieneutrale woningen in glad beton. De vloerplaten en wanden worden geprefabriceerd. Zo is een woning regen- en winddicht binnen de 2 maanden.

Deze villa, een pareltje van strakke hedendaagse architectuur is perfect geïntegreerd in een landelijke context. De grote glaspartijen op zowel gelijkvloers en verdieping zorgen voor een ongekendE open ruimte-ervaring.

De verdoken schuiframen geven rechtstreeks uit op het terras en het zwembad. Vanzelfsprekend zetten we hier onze passieframen in met driedubbele beglazing.

Woonerf

Op de oude site van Van Hout werd een woonerf gerealiseerd van een twintigtal verschillende woningen. Het gezellige Looy’s hof, in een kindvriendelijke doodlopende straat, biedt optisch duidelijk verschillende woningen die echter allen dezelfde stijlelementen citeren en zo architecturale harmonie bieden.

Mede dankzij onze CS 77 profielen van Reynaers werd een goede energiescore bereikt. Een deel van de gebouwen haalt zelfs een K-peil onder de 30. De werf was een mooie uitdaging gezien de omvangrijke planning en de vele verschillende afmetingen en vormen.